🎯 نام مقاله : آشنایی با زبان پایتون

زمان موردنیاز : 5 دقیقه

🎚️ سطح مقاله : مقدّماتی


سلام عزیزان، بریم با پایتون آشنا بشیم و اگه کسی جایی گفت پایتون، بدونیم داره راجع به چی صحبت میکنه و فقط سَرمون رو به نشونه تایید تکون ندیم! 😀

• آشنایی با زبان پایتون

🔸اول از همه اینکه پایتون یک زبان برنامه‌نویسی هست. زبان‌های برنامه‌نویسی به رو میشه به یک پُل تشبیه کرد! به این ترتیب که همانندِ یک واسط بین زبان انسان و زبان ماشین عمل می‌کنند. در واقع با استفاده از این پُل (واسط) می‌تونیم با پردازنده کامپیوتر (پردازنده = بخش محاسبه‌گر ماشین/کامپیوتر) ارتباط برقرار کنیم تا دستورهای ما رو متوجه بشه و درنهایت اونها رو اجرا کنه! (خیلی هیجان‌انگیزه!)

🔸پس اگه زبان برنامه‌نویسی یک وسیله برای ترجمه زبان محاوره‌ای ما به زبان خشک و بی‌روح ماشین هست، در نتیجه کسی که اینکار رو انجام میده و ما تحت عنوان برنامه‌نویس می‌شناسیم در واقع وظیفه مشابهی به مترجم رو داره و همون‌طور که یک مترجم متون داده‌شده رو به زبان خواسته‌شده ترجمه میکنه، برنامه‌نویس هم درخواست‌ها و نیازهای خودش، کارفرما، جامعه و … رو تبدیل به کدهایی میکنه که کامپیوتر بتونه اونها رو متوجه بشه.

🔸بله دوستان، یک مترجم باید با تمام ساختارها و قواعد کاری که انجام میده آشنا باشه تا بتونه کاری دقیق داشته باشه. به این ساختارها و قواعدِ کاری در حوزه برنامه‌نویسی سینتَکس (Syntax) نیز می‌گویند. برگردیم به بحث؛ شاید اگه یک مترجم کارش رو دقیق انجام نده مَردم از کارش راضی نباشند یا خیلی متوجه فیلم یا هر چیز دیگه‌ای نشوند، ولی یک برنامه‌نویس اگه کارش رو دقیق انجام نده دو حالت پیش میاد؛ یکی اینکه کلا به خروجی نمیرسه و کلی خطا (Error) سر راهش سبز میشه! و یا اینکه خروجی چیزی نیست که ما می‌خوایم و اونجاست که کارفرما خودش رو نشون میده 🙂

🔸پس تا اینجا با برنامه‌نویس و برنامه‌نویسی آشنا شدین که چی هست؛ نوبتی هم که باشه نوبت می‌رسه به خود پایتون که امروزه تبدیل شده به یکی از جذّاب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی که تقریباً همه‌جا داریم اسمشو می‌شنویم.

🔸پایتون یک زبان برنامه‌نویسی سطح‌بالا (High-Level Programming Language)و همه‌منظوره (General Purpose)است که در حال حاضر توسط گوگل پشتیبانی میشه و در صنایع مختلف نقش‌های موثری رو داره ایفا می‌کنه؛ برای مثال در سرویس‌های یوتیوب و اینستاگرام بخشی از وظایف به عهده این عزیز هست.

🔸زبان‌های برنامه‌نویسی پارادایم‌های (اُلگو |paradigm) زیادی دارند که باعث میشه از همدیگه متمایز بشوند! (در آینده کامل راجعبشون صحبت خواهیم کرد!)

🔸خالق پایتون، کسی که شروع‌کننده این پروژه عظیم بود و باعث شد که امروزه ما از این نعمت برخوردار باشیم، خیدو فان روسوم (به انگلیسی : گوییدو وَن راسِم) از دیار هلند است که در حدود سال‌های 1996 در تعطیلات کریسمس استارت کار رو زد و پس از تلاش‌های بسیار بالاخره موفق شد!

🔸یکی از مباحثی که شاید دونستنش جالب باشه و براتون سوال باشه که اسم پایتون از کجا اومده؟ یکی از احتمالی‌ترین جواب‌هایی که هر کسی شاید بده مربوط میشه به یک نوع مار تحت عنوان پیتون که یک مار عظیم‌الجثّه هست؛ ولی حقیقت امر اینه که این عزیز، به یک سریال کُمِدی بریتانیایی تحتِ عنوان Monty Python Flying Circus یا سیرک پرواز مونتی پایتون خیلی علاقه داشته و نامِ پایتون رو هم از روی همین سریال کُمِدی برداشته! (به‌نظرتون دلیلِ این انتخاب چی بوده؟ می‌تونی توی کامنتا بگی؟)

🎯 دوره‌های جذاب پایتون

درنهایت اگر به این نتیجه رسیدی که نیاز داری این زبان برنامه‌نویسیو یادبگیری، در حال حاضر دوتا دوره مقدّماتی و صفر تا قهرمانیِ پایتون روی وبسایتِ آیزی‌لِرن قرار گرفته که می‌تونی ازش استفاده کنی! (پیشنهاد من این هست که هردو دوره رو کامل مشاهده کنی!)

🔸 🪫دوره مقدّماتیِ پایتون

🔸 🏆 دوره صفر تا قهرمانیِ پایتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up