• چرا پایتون ؟!

در جلسه یکم از فصل یکم دوره صفر تا قهرمانی پایتون، آموختیم که از بین زبان‌های کدنویسی مختلفی که تا کنون توسعه داده شده‌است، چرا ما زبان پایتون را انتخاب کردیم! پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز (open-source) هست که هم قدرتمند و هم به دلیلِ آسانیِ قواعد کدنویسی (syntax) یادگیریِ آن به نسبت راحت‌تر است.

امروزه زبان پایتون تبدیل شده به یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی به خاطر در دسترس‌بودن، منعطف‌بودن، استفاده آسان و کاربردهای زیاد  این زبان کدنویسی.

• حوزه‌های کاربردی زبان پایتون

1. آنالیز داده (Data Analytics) : با استفاده از پایتون و کتابخانه‌های معروفش در حوزه آنالیز داده، مانند Pandas، Matplotlib قادر هستیم تا داده‌ها را تحلیل کنیم و آن‌ها را به صورت‌های مختلف رسم نماییم.

2. توسعه نرم‌افزار (Software Development) : با استفاده از پایتون و کتابخانه‌های مختلفی که دارد قادر هستیم تا نرم‌افزارهای مختلفی را در حوزه‌های گوناگون توسعه دهیم.

3. وب کاوی (Web Scraping) : با استفاده از پایتون و کتابخانه‌های کاربردی‌اش در این زمینه مانند Playwright و Beautiful Soup این امکان برایمان فراهم می‌شود تا در صفحات مختلف وِب خزش (crawl) کنیم و داده‌های موردنیاز خود را از وب سایت‌های مختلف به‌دست آوریم.

4. یادگیری ماشین (Machine Learning) : امروزه یکی از حوزه‌های داغ در بحث لبه علم و تکنولوژی، بحث یادگیری ماشین است. با استفاده از پایتون و کتابخانه‌های معروفش مانند Scikit Learn قادر هستیم تا انواع مدل‌های یادگیری ماشین را پیاده‌سازی نماییم.

5. پردازش تصویر (Image Processing) : شاید به جرات یکی از جذاب‌ترین حوزه‌ها در زمینه برنامه‌نویسی مبحث کار با تصویر و پردازش آن‌ها باشد. با استفاده از کتابخانه بسیار قدرتمند پایتون به نام OpenCV می‌توانیم انواع پردازش‌های مختلف را بر روی تصاویر و فایل‌های ویدئویی انجام دهیم. امّا اگر بخواهیم مختصر درباره کاربردهای جذاب پردازش تصویر صحبت کنیم می‌توان به کاربرد آن‌ها در بخش خودروهای خودران (Autonomous Vehicles) اشاره کرد که با نصب دوربین بر روی این خودروها و استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی و پردازش تصویر، سایرِ خودرو ها و عابرین پیاده را تشخیص داد.

6. پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing) : یکی دیگر از حوزه های جذاب و نوظهور، تحلیل و پردازش متونی که توسط انسان خلق شده است، توسط ماشین است. در این حوزه با استفاده از مدل های مختلف متن ها مورد پردازش قرار می گیرند. خلق ChatGPT با استفاده از LLM ها یا همان Large Language Model یا مدل های زبانی بزرگ از این حوزه ظهور پیدا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up