• مفهوم Comment و Markdown در جوپیتر نوت‌بوک

در جلسه دهم از فصل دوّم دوره صفر تا قهرمانی پایتون، با دو مفهوم Comment و Markdown آشنا شدیم. توجه داشته‌باشید که کامنت‌گذاری یک مفهوم کلّی در برنامه‌نویسی است در حالی‌که markdown یک قابلیت در محیط جوپیتر نوت‌بوک است که به‌واسطه‌ی آن می‌توان متن با فرمت‌های مختلف را در کُد خود ایجاد نمود.

• مفهوم comment در برنامه‌نویسی

کامنت چیست؟ کامنت‌ها خط‌هایی از کُد هستند که در زبان پایتون با علامت هشتگ (# = Hashtag) آغار می‌شوند و توسط پایتون (یا هر زبان برنامه‌نویسی دیگری) اجراء نمی‌شوند!  خب پس اگر اجراء نمی‌شوند پس به چه دردی می‌خورند؟ کامنت‌گذاری در کُد به دو هدف انجام می‌گردد؛ یک : گاهی ما در طول روندِ کدنویسی از متغیّرهایی استفاده می‌کنیم یا یک سری عملیات خاصی را انجام می‌دهیم که نیاز به توضیح و تفصیل بیشتری دارند با استفاده از کامنت‌گذاری این امکان برایمان فراهم می‌شود تا توضیحات لازم را به کُد خود تزریق کنیم. لازم به ذکر است که کامنت‌گذاری یک عادت خوب کُدنویسی است که باعث می‌شود زمانی که خودتان یا هر توسعه‌دهنده‌ی دیگری کُد شما را ملاحضه کرد با سرعت بیشتری متوجه بشود که چه اتفاقی در کدتان افتاده‌است. بنابراین Don’t Forget To Comment Your Code 🙂✌🏼دو : برای این که به صورت موقتی قسمتی از کُد را به هدف رفعِ خطا (Debug) غیرفعّال کنیم. بنابراین؛ با کامنت‌کردنِ آن خط از کُد، آن قسمت دیگر توسط پایتون اجراء نخواهدشد.

• قابلیّتِ markdown در جوپیتر نوت‌بوک

Markdown در واقع یک قابلیتی است که با استفاده از آن شما می‌توانید متن‌های جذّاب در داخل فایلِ جوپیتر نوت‌بوک ایجاد کنید! امّا ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که چرا باید چنین کاری را انجام دهیم؟ به این دلیل که اغلب نیاز داریم که رَوندِ کدنویسی خود را به صورت مفصل و مرحله به مرحله توضیح بدهیم که این کار با استفاده از کامنت‌گذاری هم مقدور نیست و هم از لحاظ بصری جذای نیست چرا که کامنت‌ها همیشه به یک رنگ در کُد تعریف می‌شوند. بنابراین در این گونه موارد از قابلیت markdown در جوپیتر نوت‌بوک استفاده می‌کنیم. درنظر داشته‌باشید که markdownها از یک سری قواعد خاص خودشان پیروی می‌کنند تا ظاهر متن شما را تغییر دهند (چه قوانینی؟ 🤔) برای مثال با قرار دادن علامت هشتگ (#) در اوّل یک سلول که در حالت markdown  هست، آن متن تبدیل به عنوان از درجه اهمیّت یک می‌شود (یعنی بزرگ و برجسته می شود) توجه کنید که اگر سلول در حالت کُد باشد، علامت هشتگ آن خط از کد را به comment تبدیل می‌کند و اگر آن سلول در حالت markdown باشد آن متن تبدیل به عنوان می‌گردد. یا به‌عنوان مثال دیگر برای این که یک متن را به حالت مورب یا به اصطلاح italic تبدیل کنید کافیست زمانی که آن سلول در حالت markdown است، متن موردنظر خود را بین دو تک ستاره قرار دهید.

• تعدادی از markdownهای کاربردی

عنوان از درجه اهمیت یک ← #

عنوان از درجه اهمیت دو ← ##

عنوان از درجه اهمیت سه ← ###

عنوان از درج اهمیت چهار ← ####

عنوان از درجه اهمیت پنجم ← #####

عنوان از درجه اهمیت ششم ← ######

لیست با حالت bullet-point *

لیست با حالت اعداد ← .1 .2 .3 .4

ضخیم کردن (bold) متن ← قراردادن متن بین دو ستاره ← **your text**

مایل کردن (italic ) متن ← قرار دادن متن بین تک ستاره ← *your text*

مایل کردن و ضخیم کردن متن ← قرار دادن متن بین سه ستاره ← ***your text***

هایلایت کردن متن ← قرار دادن متن بین back tick ← `متن موردنظر`

تبدیل متن به لینک ← (آدرس اینترنتی)[متنی که قرار است به لینک تبدیل شود]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up