🔸فصل صفر | جلسه صفر

🔸خلاصه این جلسه

در جلسه صفرم از فصل صفرم دوره رایگان پایتون مقدّماتی، به معرّفی دوره پرداختیم. در این جلسه که یک جورایی پیش‌مقدّمه برای شروع این دوره محسوب می‌شود، با تعدادی از اصطلاحات دنیای برنامه‌نویسی آشنا خواهیم شد.

🔸ویژگی‌های متفاوت این دوره!

1. آیا دوره پایتون مقدّماتی آیزی‌لرن پیش‌نیاز دارد؟ خیر! از هر رشته‌‌ی تحصیلی و با هر پیش‌زمینه‌ای که باشی قادر هستی که از این دوره استفاده کنی. چون در این دوره (دوره رایگان پایتون مقدّماتی) سعی می‌کنیم همه‌چیزو از پایه بررسی کنیم.

2. من زود خسته می‌شم! شاید یکی از ویژگی‌های مثبت دوره رایگان پایتون مقدماتی آیزی‌لرن، کوتاه‌بودن زمان ویدئوهای هر جلسه باشه! به‌نظرم این که ویدئوهای هر جلسه کوتاه باشد باعث می‌شود تا در حین دیدن آموزش، از خستگی تا حد زیادی جلوگیری شود.

3. پشتیبانی دوره چی؟ یکی دیگر از ویژگی‌های جذّاب این دوره پشتبانی تقریباً 24 ساعته هست! یک گروه خوب تلگرام داریم (کلیک کن!) که موضوع‌بندی‌شده هست. در این گروه می‌توانید سوالات خود را مطرح کنید و جوابشان را بگیرید!

4. تمرین کُدنویسی داریم؟ بله! بدونِ تمرین‌کردن یادگیری معنا نداره! برای این‌که بتوانیم بر روی موضوعاتِ تدریس‌شده مسلّط بشویم، تمرینات زیادی برای شما درنظر گرفته‌شده‌است.

5. پروژه یا مینی‌پروژه هم داریم؟ بله درنهایت برای گرفتنِ مدرک این دوره، نیاز هست که شما 3 عدد مینی‌پروژه مختلف را پیاده‌سازی کنید و درنهایت فایلشو برای بنده (احمد احمدی | مدرسی دوره) ارسال کنید و پس از گرفتنِ نمره کامل، مدرک خودتونو دریافت کنید.

6. مدرک هم داره این دوره؟ بله! پس از اتمامِ تمامیِ جلسات و ارسال پروژه‌های دوره، فایل مدرکِ نهایی براتون ارسال خواهد شد.


🔸پایتون چیست؟

پایتون، یک زبان برنامه‌نویسیِ سطح بالاست (High-level programming language) که امروز به یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی حال حاضرِ دنیا تبدیل شده‌است. این زبان توسط برنامه‌نویس هلندی، آقای گوییدو وَن راسِم در سال‌های 1995 توسعه داده‌شد. پایتون یک زبان سطحِ بالا یا High Level هست به این معنا که به زبان انسان نزدیک‌تر است. بنابراین یادگیریِ آن نیز ساده‌تر خواهد بود. تاکنون کتابخانه‌های زیادی در حوزه‌های مختلف برای پایتون توسعه داده‌شده‌است. این کتابخانه‌ها به‌طور خیلی ساده درواقع کُدهایی هستند که توسط تیمی از کُدنویسان باتجربه نوشته‌شده و در اختیار برنامه‌نویس قرار می‌گیرد. در داخل این کتابخانه‌ها کلاس‌ها و توابع بسیار زیادی قرار دارد که فرآیند کُدنویسی را برای برنامه‌نویس آسان‌تر و سریع‌تر می‌نماید. (برای خواندنِ بیشتر اینجا را کلیک کنید) لازم به ذکر است که پایتون به واسطه ی همین کتابخانه ها می تواند در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. این حوزه ها می تواند از حوزه وِب شروع شود و تا علمِ داده و هوش مصنوعی و پردازش تصویر نیز ادامه یابد. از نظر بنده پایتون یک زبان همه فن حریف است که یادگرفتنِ آن می تواند درب های جدیدی را در حوزه تکنولوژی برایتان باز نماید.

🔸نقشه‌راه یادگیری پایتون

1. برنامه‌نویس پایتون : اگر این تصمیم را دارید که تبدیل به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای پایتون شوید بهتر است که پایتون را در ابتدا از سطح مقدّماتی شروع کنید و با مفاهیمی مانند متغیّرها، انواع داده‌ها در پایتون، توابع داخلی در پایتون، شرط‌ها در پایتون، حلقه‌ها در پایتون و … آشنا شوید و در ادامه برای تبدیل‌شدن به برنامه‌نویس سطح پیشرفته پایتون نیاز هست تا با مفاهیمی مانند : شیٔ‌گرایی (OOP)، دکوریتورها، جِنِریتورها، و … آشنا بشید.

2. دیتا ساینتیست : اگر بخواهید در حوزه داغ و پُرطرفدارِ علمِ داده (Data Science) فعالیت خودتان را شروع کنید نیاز هست تا علاوه‌بر یادگیری پایتون در سطح مناسب، با کتابخانه‌هایی که در این حوزه به‌کار می‌رود هم کار کنید. به‌طور کلّی کتابخانه‌هایی که در این حوزه به‌کار گرفته‌می‌شود عبارت‌است از : کتابخانه NumPy، کتابخانه Pandas، کتابخانه Matplotlib، کتابخانه Seaborn که جزء مهم‌ترین‌ها در این حوزه هستند.

3. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین : اگر بخواهید در حوزه هوش مصنوعی و یادگیریِ ماشین فعالیت داشته‌باشید، بهتر است که علاوه‌بر پایتون، با کتابخانه‌های تخصّصی این حوزه نیز کار کرده‌باشید. کتابخانه‌های معروف این حوزه عبارت است از : کتابخانه Sklearn (Scikitlearn)، کتابخانه TensorFlow (نیاز به اتّصال قندشکن دارد)، کتابخانه Pytorch که هر کدام موارد خاص خود را دارد! به‌طور مثال از کتابخانه Sklearn جهت پیاده‌سازیِ انواع مدل‌های یادگیریِ ماشین (machine learning) استفاده می‌شود. این در حالیست که معمولاً برای پیاده‌سازی الگوریتم‌های یادگیریِ عمیق (deep learning) کتابخانه TensorFlow گزینه مناسبی است.

🔸فرصت‌های شغلی پایتون

اگر وارد وب‌سایت جاب‌ویژن از طریق این لینک شویم، در قسمت جسجتوی شغل‌ها عنوانِ شغلیِ برنامه‌نویس پایتون را وارد نماییم، خواهیم دید که برای این موقعیّت شغلی، نتایج بسیاری باز است.

موقعیت شغلی برنامه نویس پایتون در جاب‌ویژن

 

بنابراین یادگیری زبان پایتون این امکان را برای شما فراهم می‌سازد تا در آینده برای خود شغل با درآمد مناسب نیز مهیّا نمایید. اگر هم قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را داشته‌باشید، قراردادنِ این زبان به‌عنوان یک مهارت در رزومه شخصیتان، شانسِ پذیرش شما را بیشتر می‌نماید.

🔸یادگیری پایتون؟

امّا اگر تصمیم جدّی دارید که زبان پایتون را بیاموزید، دوره رایگان پایتون مقدماتی آیزی لرن می تواند نقطه شروع خوبی باشد. در این دوره سعی شده است تا مفاهیم به صورت خیلی ساده به دانشجوها انتقال داده شود. در نهایت با رسیدن به اواسط این دوره، این امکان برای شما وجود دارد تا مکمل این دوره یعنی دوره صفر تا قهرمانی پایتون آیزی لرن را شروع نمایید. با اتمام این دو دوره، شما به سطحِ بسیار خوبی در زبان پایتون خواهید رسید. البته درنظر داشته باشید که دیدنِ یکی دو دوره برای رسیدن به سطحِ استادی کافی نیست و این راه نیازمند این است که شما در چالش های کُدنویسی شرکت کنید و آموخته های خود را مرور و تثبیت نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up